Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


lastenkuljettaminen

Lasten kuljettaminen polkupyörällä

Kuormapyörä

Kuormapyörät on sunniteltu lasten kuljettamiseen, ja ovat siksi turvallisimpia välinetiä siihen. Niitä tosin koskee kahdet eri säännökset.

Kaksipyöräisellä kuormapyörällä kuljettaminen

Kaksipyöräistä kuormapyörää koskevat samat säännökset kuin tavallistakin polkupyörää. Tämä tarkoittaa, että yli 15-vuotias saa kuljettaa yhtä enintään kymmenvuotiasta lasta. Yli 18-vuotias saa kuljettaa kahta enintään kuusivuotiasta lasta.

Vetävässä pyörässä tulee olla kaksi tehokasta jarrulaitetta.

Kolmipyöräisellä kuormapyörällä kuljettaminen

Kolmipyöräisen kuormapyörän kanssa asia on helpompi. Sillä saa kuljettaa enintään neljää lasta, edellyttäen, että pyörässä on kaikille paikat (käytännössä turvavyöt). Ikärajoja ei kolmipyöräisellä kuormapyörällä ole.

Kokonaispaino koko karavaanissa saa olla lain mukaan enintään 250 kg. Huomaa kuitenkin, että kaikkien kuormapyörien hyväksytty kantavuus ei välttämättä ole tätä.

Turvaistuin

Lasten kuljettamiseen suunnitellun turvaistuimen tulee täyttää normin EN 14344 vaatimukset. Kuljetettavan lapsen tulee käyttää kypärää, ja lapsen painon välillä 9-22 kg.

Peräkärry, peräpyörä tai vetoaisa

Polkupyörän peräkärryssä on oltava asianmukainen istuin turvavöineen jokaista kuljetettavaa lasta varten. Yli 15-vuotias saa kuljettaa yhtä enintään kymmenvuotiasta lasta. Yli 18-vuotias saa kuljettaa kahta enintään kuusivuotiasta lasta.

Kärryssä on myös oltava tarkoituksenmukainen rakenne, joka estää lasta putoamasta kyydistä, tai osumasta liikkuviin osiin.

Vetävässä pyörässä tulee olla kaksi tehokasta jarrulaitetta.

lastenkuljettaminen.txt · Viimeksi muutettu: 2020/03/16 18:31 / auttila

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki